Wat moet ik doen als mijn hond een nestje heeft?

Krijgt uw hond een nestje? Alle pups moeten verplicht gechipt en geregistreerd worden. Vanaf 1 november 2021 is het ook verplicht dat de pups een EU-dierenpaspoort krijgen.

Als fokker moet u zich registreren bij RVO. U krijgt dan een UBN. Dit nummer is nodig om de pups te kunnen laten chippen en registreren. Ook als u geen beroepsmatige fokker bent, maar slechts eenmalig een nestje fokt, is het nodig om een UBN aan te vragen.

Als uw hond een nestje heeft gekregen, moet u ervoor zorgen dat de pups voor ze 7 weken oud zijn gechipt worden en een EU-dierenpaspoort krijgen. Het chippen kan gebeuren door een dierenarts of een beroepsmatige chipper, bijvoorbeeld een chipper van de Raad van Beheer. Een EU-dierenpaspoort mag alleen uitgegeven worden door een dierenarts.

Binnen een week na het chippen en in elk geval voordat de pups verkocht worden, moet u zelf een geboortemelding doen. Daarbij moet u de geboorte van de pups en het chipnummer van de moederhond doorgeven aan een van de aangewezen portalen. Hiermee rondt u de registratie van de pups af.

 

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van RVO.

 

 

Lees verder over de aangewezen portalen