Juni chipmaand

Waarom een Chipmaand?

Elk jaar organiseert het LICG in juni de Chipmaand. Voor de maand juni is bewust gekozen. Het is dan bijna vakantie, en in de vakantieperiode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven.

Het LICG adviseert huisdiereigenaren dan ook:

  • Laat nog voor de zomervakantie uw huisdier chippen en registreren!
  • Is uw dier al gechipt? Controleer dan of de registratie nog actueel is. Want ook als een huisdier wel geregistreerd is, wordt er vaak niet aan gedacht om aan het portaal (de databank) een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Dat is heel jammer, want bij het vermist raken van een dier heeft de vinder niets aan een chipnummer zonder de daaraan gekoppelde juiste gegevens van de eigenaar.

Op de website van de databank waar uw dier geregistreerd staat of via de zoekmachine op www.chipnummer.nl kunt u controleren of het chipnummer van uw huisdier en de bijbehorende registratie nog kloppen.

Chipacties

Vele dierenartspraktijken, dierenspeciaalzaken, dierenpensions en dierenasielen doen elk jaar weer mee met de Chipmaand, bijvoorbeeld door het organiseren van allerlei (kortings)acties in juni.

Hieronder kunt u per provincie bekijken waar bij u in de buurt speciale chipacties gehouden worden.

» Drenthe
» Flevoland
» Friesland
» Gelderland
» Groningen
» Limburg
» Noord-Brabant
» Noord-Holland
» Overijssel
» Utrecht
» Zeeland
» Zuid-Holland