Help, mijn dier is vermist!

Als uw huisdier zoekgeraakt is, kunt u in de eerste plaats informeren bij de politie, de dierenambulance en de dichtstbijzijnde dierenasiels. Gevonden huisdieren worden meestal naar het asiel gebracht.

Ook kunt u zich wenden tot Amivedi Nederland. Kijk voor de hulppost bij u in de buurt op www.amivedi.nl. Amivedi Nederland is door het hele land actief en registreert gevonden en verloren dieren. Zo probeert zij eigenaren en hun zoekgeraakte dieren te herenigen.

De Dierenbescherming heeft ook een website waar u terecht kunt als uw dier vermist is: www.mijndieriszoek.nl. U kunt er zien welke dieren gevonden zijn en binnengebracht bij een Dierenbeschermingsasiel.

Zoek ook altijd zelf in de buurt waar het dier zoekgeraakt is, hang eventueel flyers op en vraag omwonenden of ze uw dier gezien hebben.

Is uw dier teruggevonden en bent u weer herenigd? Meld dit dan ook bij de instanties waar u de vermissing had opgegeven zodat men weet dat het dier terecht is, en haal eventuele flyers weer netjes weg.