De gegevens actueel houden

Als uw contactgegevens veranderen, is het belangrijk om dat ook te door te geven bij de databank (het portaal). Doe dat bijvoorbeeld als u verhuist, maar ook wanneer uw telefoonnummer verandert. Alleen als uw contactgegevens goed geregistreerd staan, kan men u bereiken wanneer uw dier ergens gevonden wordt!

Als u nog weet bij welke databank of portaal uw dier geregistreerd staat, kunt u naar de website van die databank gaan en daar zelf de gegevens wijzigen. Soms heeft u daarvoor een wachtwoord nodig of het paspoortnummer van uw dier. Als u niet meer weet bij welke databank uw dier geregistreerd staat, kunt u daar via de zoekmachine op www.chipnummer.nl achter komen. U voert uw chipnummer in en de website doorzoekt voor u alle bij hen aangesloten Nederlandse databanken. Vervolgens neemt u contact op met de databank waar uw dier geregistreerd staat om de wijziging door te geven.

Als u uw dier verkoopt of weggeeft, of als uw dier komt te overlijden, meld hem of haar dan af bij de databank / het portaal.

Voor honden die in Nederland geboren of ingevoerd zijn vanaf 1 april 2013 geldt dat u verplicht bent om wijzigingen binnen veertien dagen door te geven. Meer daarover leest u bij het onderdeel ‘Verplicht voor honden’.

Ga verder naar de voor- en nadelen van chippen