Voor professionals

Gedetailleerde informatie over chippen en chipmaand

Op de professionals website van het LICG vindt u meer gedetailleerde informatie over het chippen en registreren. U leest er ook alles over de Chipmaand en het aanmelden van acties. 

Informatie over de chip- en registratieverplichting voor honden

De informatie over het verplichte chippen en registreren van honden is belangrijk voor iedereen die zich beroepsmatig met honden bezighoudt, zoals hondenfokkers, chippers, hondenhandelaren, dierenartsen, dierenspeciaalzaken, portalen en hondenscholen. Maar ook wie hobbymatig met honden te maken heeft, zoals leden van kynologenclubs en rasverenigingen, en zij die hulp- en dienstverlenend optreden, zoals de medewerkers bij de dierenambulances, asielen, gemeenten, dierenpolitie en dierenwelzijnsinspectie, kunnen op de professionals website terecht voor uitgebreide informatie en nuttige links.

Ook mensen die overwegen een chipcursus te gaan volgen, doen er goed aan deze informatie door te nemen zodat zij weten wat de wet precies voorschrijft over hoe en door wie er gechipt mag worden.

Meedoen aan de campagne

Op de professionals site vindt u in de webshop gratis publieksfolders die u kunt bestellen. Bij de campagne informatie staan er banners in diverse formaten van deze campagne voor u klaar. Die kunt u downloaden en op uw eigen website plaatsen als u het ook belangrijk vindt dat het chippen en registreren onder de aandacht wordt gebracht. Ook kunt u er uw actie aanmelden.

Nog meer nuttige zaken voor professionals

Naast informatie over chippen en registreren biedt deze site nog veel meer informatie voor professionals in de huisdierensector. U vindt er bijvoorbeeld widgets van de huisdierenbijsluiters. Dit is dé manier om zelf de huisdierenbijsluiters onderhoudsvrij op uw website te plaatsen. Ook staan hier kennisdocumenten en leest u informatie over verschillende campagnes. In de webshop zijn folders en posters over diverse onderwerpen te bestellen. Om de webshop te kunnen gebruiken, moet u eerst een account aanmaken.